Enjoy Sweden
Skapa konto

Husky Tur och Natur

Beskrivning

Upplev Bäversafari, Hundspann på Barmark, snöskoSafari elller Husky Walk-packhundsvandring med oss eller besök vår ekologiska torpar-trädgård.

BÄVERSAFARI
Våra skogar har länge saknat bävrar men nu har dom återvänt och på enstaka ställen kan man hitta en bäverhydda. Bävern är Europas största gnagare och de lever i familjegrupper vid sjöar och vattendrag. På vår guidade tur har du möjlighet att kommma natren in på livet och lära dig mer om bävern. under vandringen ser tydliga spår av bävern ochnår slutligen fram till en äkta bäverhydda. Med lite tystnad, koncenration och en gnutta tur kan vi även få se sjävaste herr & fru Bäver.

Bävern konstruerar dammar genom att dämma upp vattendragen med trädgrenar. I dammen bygger de också hyddor som kan höja sig 2 m över vattenytan. På guidade bäversafari samlas vi i gryningen, eftermiddagen eller skymningen och går till fots en ganska lång sträcka då vi försöker komma så nära bäverhyddan som möjligt. I skogen finns även möjlighet att se tjäder, orre och älg, vattnet möter vi kniporna, stor skraksparet och skogssnäppan. Med riktig tur kan vi hitta spår efter skandinaviskiens mest skygga rovdjur, lodjuret. Väl framme vid vår utkiksplats avnjuter vi kaffekorgen med mestadels hembakat och ekologiskt.

Denna vandringstur tar ungefär 3 timmar och kräver att man har rejäla skor och kläder.

Kontaktuppgifter
Adress
Baskarp
56692 Habo
E-post
ellen@turochnatur.se
Hemsida
www.turochnatur.se
Mobilnummer
070-6968890
Telefon
070-6968890
Information
Facebook
https://www.facebook.com/TurochNatur
Region
Kommun
Habo kommun
Kategori
Guidade turer & vandringar, På Hjul, På snö och is, Övriga Aktiviteter
Media från användare
Karta

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*