Enjoy Sweden
Skapa konto

Glimmingehus

Beskrivning

Glimmingehus i sydöstra Skåne är Nordens bäst bevarade medeltida borg. Ett ståtligt bygge som påbörjades 1499 på uppdrag av Jens Holgersen Ulfstand. Här kan du följa med på en guidad visning genom borgen, ta del av medeltida sysslor, slå dig till ro i örtagården eller avnjuta restaurangens medeltidstallrik.

När Glimmingehus uppfördes skulle borgen i första hand fungera som praktfull och representativ bostad åt den danske riddaren Jens Holgersen Ulfstand och hans familj. Skåne tillhörde då Danmark.

Fynd från arkeologiska utgrävningar visar att Glimmingehus hushåll var mycket exklusivt. Här fanns flera av de allra dyraste föremål som fanns att köpa i Europa vid 1500-talets början, bland annat venetianska glas, motivpressat glas från Rhenområdet och spansk keramik.

I dag är Glimmingehus ett levande fornminne och ett centrum för medeltidsintresserade från hela Norden, liksom ett spännande utflyktsmål. Ny arkeologisk och byggnadshistorisk forskning har hjälpt till att ge en bild av hur borgen en gång byggdes och användes.

Copyright:
Riksantikvarieämbetet
Kontaktuppgifter
Adress
27656 Hammenhög
Hemsida
www.raa.se/cms/extern/en/places_to_visit/glimmingehus/glimmingehus_the_medieval_manor.html
Telefon
+46(0)414-186 20
Information
Vägbeskrivning
Mellan Ystad-Simrishamn, skyltat från väg 9.
Region
Kommun
Simrishamns kommun
Kategori
Museum, Restaurant, Slott & Herresäten
Media från användare
Karta

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*