Enjoy Sweden
Skapa konto

Havets hus i Lysekil

Beskrivning

På Havets Hus finns över 100 fascinerande arter, från småfläckig rödhaj till död mans hand. Alla hemmahörande eller på besök i Västerhavet.

Färden börjar vid strandområdet och fortsätter genom Västerhavets olika miljöer ända ner till de djupa bottnarna. Känn på sjöstjärnor och eremitkräftor i klappakvarier, lär lekfullt på Havets Hus strandskola, inspireras av en guidad tur, se dykare som matar djuren och delta i olika temadagar. Utbudet av aktiviteter varierar under året.

Inom Havets Hus finns sammanlagt 40 akvarier. Från det största, tunnelakvariet som innehåller 140.000 liter saltvatten, till de minsta som rymmer 70 liter. I tunnelakvariet går Du torrskodd, omgiven av vatten, bland pigghaj, torskar, havsålar m.fl.

Du kan sitta i teatern framför cylinderakvariet  och fängslas av det marina livet som visas genom den stora akrylglasrutan

Teatern blir biosalong flera gånger dagligen då kortare marinbiologiska filmer visas.

Copyright:
Havets hus
Kontaktuppgifter
Adress
Strandvägen 9
453 30 Lysekil
E-post
havetshus@havetshus.se
Hemsida
www.havetshus.lysekil.se
Telefon
+46 (0)523-668161
Information
Vägbeskrivning
Havets Hus finner du i centrala Lysekil.
Övrigt
Vattnet till Havets Hus tas in kontinuerligt från Gullmarsfjorden på 32 meters djup. Saltvattnet, 30 -33 promille, är här av mycket god kvalité. Det vill säga med god syresättning och fritt från föroreningar. Detta är en förutsättning för att fiskarna och djuren skall må väl.
Region
Kommun
Lysekils kommun
Kategori
Museum
Media från användare
Karta

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*