Enjoy Sweden
Skapa konto

Sandhamn

Beskrivning

Sandhamn är ett samhälle och lotsplats på Sandön, vid södra sidan av östra inloppet till Stockholms skärgård.

Läget ganska långt ute i havsbandet har gjort platsen till en omtyckt vistelseort för sommargäster och seglare. Sandhamn är centrum för KSSS sommaraktiviteter och därmed en klassisk startplats för flera regattor, bland annat Gotland Runt och Sandhamnsregattan. För den som vill bada finns flera stränder, bland annat Trouville och Fläskberget.
Sandhamn trafikeras av bland andra Waxholmsbolaget med båtar från Stockholm, Vaxholm och Stavsnäs. Det finns flera hotell och restauranger, av vilka Sandhamns Värdshus med anor från 1600-talet kanske är den mest klassiska. Ett annat signum för Sandhamn är Sandhamnsbageriet med sin välkända och årligen återkommande Seglarbulle. KSSS klubbhus med Seglarrestaurangen och Dykarbaren är även ett populärt tillhåll men då lite mer för den yngre publiken. Sandhamn är känt för sitt intensiva uteliv om somrarna och anses vara ett tillhåll för de mer välbärgade.

CreativeCommon:
wikipedia.se
Kontaktuppgifter
Adress
Sandhamn
Information
Övrigt
1710 anlades vid Sandhamn en stjärnskans med ett artilleribatteri inuti till inloppets försvar. Efter första världskrigets slut fick befästningen förfalla.
Region
Kommun
Värmdö kommun
Kategori
Skärgårdsöar
Media från användare
Karta

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*