Besök Liseberg

Om du är sugen på att besöka en av Sveriges roligaste nöjesparker, då kan Liseberg vara något för dig. Här kommer du uppleva fart och fläkt och riktigt mycket adrenalin. Det finns karuseller för alla smaker och åldrar. Liseberg är helt enkelt en given nöjespark att besöka.

Roligast i Norden

Liseberg är en av Nordens största nöjesparker och det är inte konstigt att det samlas miljontals besökare här. Med kända karuseller Aerospin och ArmosFear är det många som vill hit. Det finns nästan 40 åkattraktioner i nöjesparken och alla har de lång kö av åksugna besökare.

Balder är en av de populära attraktionerna. Denna berg- och dalbana i trä är riktigt hög och fartfylld. Om du vill åka fritt fall så är det AtmosFear som gäller. Här kommer du falla i 110 km/h från 146 meters höjd.

En annan populär åkattraktion är Flumride. I denna attraktion åker du på en svindlande färd i klassiska stockar. Här kommer du garanterat bli blöt i de vattenfall som finns. En attraktion du inte får missa är Helix. Tidningen Göteborgs-Posten skrev mycket om den när den invigdes 2014. Detta är Skandinaviens längsta och snabbaste berg- och dalbana. Här får du känna på dubbla accelerationer till 4,3 G-krafter.

Musikunderhållning för alla

Det är inte bara karuseller som lockar med Liseberg. Här finns även mycket musikunderhållning. Besökare kan se allt från tv-sända Lotta på Liseberg till konserter med världsartister.

God mat i alla prisklasser

Förutom karuseller, spökhus och musikunderhållning finns det såklart även mat och dricka att njuta av på Liseberg. Vad sägs om skaldjursrestaurangen Hamnkrogen eller Spökbaren gasten med pubmeny. För en annorlunda upplevelse kan du besöka Järnvägsrestaurangen där du serveras maten sittandes i en godsvagn eller sittkupé, som på ett tåg helt enkelt.