Besök Gröna Lund

Gröna Lund är en något mindre nöjespark, men väldigt välbesökt även den. Kanske beror det på deras grymma åkattraktioner eller på det faktum att den ligger mitt i Stockholm.

Gröna Lund har allt en nöjespark behöver. Det finns ett brett utbud av restauranger, lotterier och karuseller. Dessutom finns det ett skrämmande spökhus.

Spännande attraktioner

Något som gör Gröna Lund till en riktigt bra nöjespark är såklart alla de åkattraktioner som finns. En känd åkattraktion är Eclipse. Detta är en av världens högsta StarFlyers, alltså slänggungor. Du kommer hela 121 meter upp i luften och det går i 70 km/h.

Om du vill ha ännu mer adrenalin i kroppen får du inte missa Ikaros. Detta fritt fall invigdes 2017 och är 95 meter högt. Du faller till marken i en 90 graders vinkel, något som är tillräckligt för att göra den mest hårdhudade besökaren skraj.

Musikunderhållning på sommaren

Om det är något Gröna Lund gör riktigt bra är det den musikunderhållning de bjuder på under sommaren. Till den stora scenen bjuds såväl svenska som internationella artister in och lockar många besökare. Dessutom sänds Sommarkrysset i TV4 live från denna nöjespark.