Skridskor på sjön

Om det är en aktivitet du absolut inte får missa på vintern så är det givetvis att åka skridskor. Oavsett om du åker långfärdsskridskor eller håller dig i den lokala ishockeyhallen är det alltid lika roliga att åka skridskor. Detta är en aktivitet som många tyvärr missar.

Skriskor ute i naturen

Skridskor kan få upp både pulsen och adrenalinet och är en aktivitet som passar för alla. Dessutom kan du uppleva Sveriges vackra vintermiljö under tiden du åker. I alla fall om du åker på någon av alla de tusentals sjöar som finns.

Om det är en riktigt kall vinter fryser sjöarna snabbt på och tjock is bildas. Då är det bara att bege dig ut och åka. Undersök först isen med en isborr för att se att den är tillräckligt djup. Skridskor utomhus är den perfekta aktiviteten att kombinera med varm choklad och god picknick.

Om du vill åka långfärdsskridskor är det viktigt att vara rätt utrustad. Ta gärna med dig stavar och glöm inte att hänga ett par isdubbar runt halsen. Dessutom är långfärdsskridskor alltid bäst att åka i par. Det är säkrare och dessutom blir det roligare.

Skridskor i Kungsträdgården

Om du befinner dig i Stockholm under vintern får du inte missa den skridskobana som finns i Kungsträdgården. Denna isbana mitt i city är riktigt rolig att susa runt på, speciellt under kvällstid då staden är vackert upplyst. Här kan du dessutom hyra skridskor till ett billigt pris, eller få hjälp att slipa dina egna.