Sommarens trevligaste campingar

Att campa är en populär semesteraktivitet bland svenskar. Att campa kan vara både dyrt och billigt. Allt beror på vilken typ av campingmänniska du är. Du kan välja att campa i tält, husvagn eller stuga. Dessutom har “Glamping” kommit stort. Alltså att campa i stora tält med ultimat lyx.

Oavsett hur du väljer att campa finns det många fina campingar att välja på runt om i landet. De flesta har närhet till fina bad, bra serviceutrymmen och roliga aktiviteter för hela familjen.

Hafsten resort

När det talas om fina campingar i Sverige kommer Hafsten resort ofta på tal. Denna camping ligger i Bohuslän på västkusten, nära Uddevalla. Med 360 stycken tomter för camping är detta en stor resort med många vänliga gäster. För den som vill ha en bekväm semester finns det dessutom 60 stugor att sova i.

Faciliteterna hos Hafsten resort är bland annat restauranger, mini-spa och butik. Dessutom finns det en härlig bubbelpool och bastu. Om du blir badsugen finns det två stränder vid campingen som ligger precis vid havet. Missa inte heller campingens poolområde med hela fyra bassänger och en 86 meter lång rutschkana.

Böda Sand

Böda Sand ligger på norra Öland nära den berömda stranden med samma namn. Förutom en vacker sandstrand finns här över 1150 campingplatser och en stor mängd stugor.

Campingen har många bra faciliteter och dessutom ett stort poolområde med ett alldeles eget vattenland. Med aktiviteter såsom yoga, golf, tennis och lekplats finns här allt som behövs för en lyckad campingsemester.

Kneippbyn resort

Om du besöker Gotland under sommaren och är campingsugen så får du inte missa vackra Kneippbyn resort. Den ligger tre kilometer söder om Visby och här finns 200 campingtomter samt 100 stugor att välja mellan.

På campingen är det nära till havet och dessutom finns ett stort poolområde och vattenland med rutschkanor att roa sig med. Missa inte att Pippi Långstrumps Villa Villekulla finns här!

Orsa Camping

Precis som du hör på namnet ligger Orsa Camping vid Orsa i Dalarna. Detta är en mycket populär camping som alltid får högsta betyg av sina besökare. Orsa Camping ligger vid Orsasjön och har såväl 800 campingplatser som 76 stugor att hyra.

Med ett rejält poolområde bestående av tre pooler och vattenrutschkanor är detta det perfekta målet för en barnfamilj.