Fina badplatser i landet

Sommaren är den allra bästa årstiden i Sverige. I alla fall om du frågar den största delen av befolkningen. Med sol, värme och efterlängtade bad finns det många anledningar att hålla sig utomhus. Att bada och ligga på stranden är vad de flesta tycker om att göra på sin semester. Det är även en aktivitet som passar utmärkt att göra efter såväl skola som jobb. Dagarna är långa och ett strandbesök hinns alltid med.

Det finns många fina badplatser i Sverige, några är dock mer populära än andra.

Böda Sand

Om du har tur och befinner dig på Öland under sommaren får du absolut inte missa en av Sveriges vackraste badplatser. Böda Sand ligger på norra Ölands östkust. Med en två mil lång sandstrand, täckt av mjuk, vit sand är detta ett paradis. Här kan du känna att du är utomlands trots att du befinner dig i Sverige. Dessutom finns det allt från vattenaktiviteter till glasscaféer att njuta av.

Tylösands badplats

Om du vill ha en riktigt härlig känsla på din badplats får du inte missa Tylösand som ligger precis utanför Halmstad. Detta är en riktig pärla på Västkusten som är omåttligt populär. Med hög stämning och fin sand är det många som kommer hit under sommaren. Stranden är 4 kilometer lång och badplatsen har flera gånger fått utmärkelsen “Sveriges bäst strand”.

Pite havsbad

Om du befinner dig uppe i norr under sommaren får du inte missa Pite havsbad. Denna strand har du säkert hört talas om förut, den går nämligen under smeknamnet “Nordens Riviera”. Med en kilometerlång strand av finkornig sand, möts här Bottenvikens salta hav med Piteälvens söta vatten. Denna badplats är perfekt för barn i alla åldrar med sitt långgrunda bad.

Varamon

För alla soldyrkare som vill njuta av Nordens största insjöbad så är det Varamon i sommarstaden Motala som ska besökas. Varamons strand ligger vid Vättern och här finns det kristallklart vatten. Den fem kilometer långa stranden har många soltimmar och dessutom allt från restauranger till aktiviteter såsom trampbåtar.

Mellbystrand

En riktigt populär strand bland Sveriges badsugna befolkning är Mellbystrand. Denna badplats ligger väster om Laholm och stranden är hela tolv kilometer lång. Den breda kuststräckan bjuder på havsbad med fin sand. Här kommer du njuta av att promenera runt bland sanddynor och få en härlig utomlandskänsla.

Skrea strand

Under sommaren får du inte missa Skrea Strand som ligger i Halland vid västkusten. Här hittar du en av landets finaste sandstränder som är hela två kilometer lång. Dessutom omringas den av höga sanddyner vilket skapar en fin miljö. Med en 250 meter lång badbrygga kan du komma långt ut i havet för ett dopp. Vid stranden finns det kiosker, restauranger, toaletter och gott om parkering.