Roliga höghöjdsbanor

För den som vill ta med sig hela familjen på en spännande aktivitet passar det utmärkt med en höghöjdsbana. Dessutom är det lika roligt med kompisgänget eller varför inte hela släkten.

Det viktiga för dig som klättrar är att ha lite is i magen och inte kolla ner allt för mycket. Det finns många höghöjdsbanor runt om i landet. Du kan bland annat klättra på Isaberg Mountain Resort, Äventyrsbanan i Stockholm eller varför inte i Borås eller Luleå.

På en höghöjdsbana befinner du dig högt upp i luften, ibland hela 18 meter upp. Med många spännande hinder du ska ta dig över är denna typ av aktivitet riktigt rolig. Du kan dessutom känna dig trygg och säker med alla de säkerhetsanordningar som finns. Du utrustas nämligen med både hjälm och säkerhetssele.

De olika hindren kan vara att du ska förflytta dig mellan plattformar längs med balansgångar, hopp, klättringshinder eller liknande. Du får verkligen öva din koordination och balans samtidigt som adrenalinet pumpar. Ofta finns det olika nivåer på höghöjdsbanorna så att du kan börja med enklare hinder på en lägre höjd. Sedan kan du ta dig uppåt när du känner dig bekväm.