Stockholms svenska skärgård

Det sägs att den svenska skärgården är en av de vackraste platser man kan besöka som turist i Sverige eller på sommarsemestern, särskilt den svenska skärgården i Stockholm! Det finns många skärgårdsbåtar som avgår från fler kajer och till ett stort antal vackra öar.

Tips på skärgårdsöar och ett snyggt plåttak

Skärgårdsbåtar i Stockholm avgår från flera ställen, som Nybrokajen, Strömkajen, Strandvägen, Slussen, Nybroviken eller Nybroplan. Många av rutterna varierar tidsmässigt till fler större eller mindre öar och då är det bra med tips på Stockholms bästa skärgårdsöar för den ultimata skärgårdsupplevelsen! Ska man ut och båtluffa en längre tid på öarna och har hus, kan det vara skönt att ha ett nytt snyggt plåttak tills att man kommer hem. Ett fräscht hus med nytt plåttak känns välkomnande och dessutom är ett nytt tak viktigt för att förhindra läckor. Då kan kompetensplatslageri.se/ se till att man får just det där plåttaket man alltid drömt om! Fördelen är att man även kan få skräddarsydda lösningar, kunniga hantverkare samt andra plåtarbeten utförda som till exempel arbeten för insidan av huset med snygga plåtdetaljer.

Pärlor i Stockholms skärgård

Ska man resa en kort sträcka på cirka 30 minuter, kan man åka till Fjäderholmarna med avgång från Slussen eller Nybroplan med Waxholmsbolaget. Även ön Vaxholm är en ö dit det bara tar runt 40 minuter om man inte vill resa så långt. Skärgårdsbåtar till Vaxholm avgår från Slussen eller Strömkajen, men man kan även färdas dit med bil. Ska man åka lite längre kan Utö från Årsta Brygga eller från Nynäshamn vara väl värt ett besök! Några andra pärlor som är värda ett besök är Grinda, Möja, Finnhamn, Norröra eller Sandhamn. Något som man verkligen ska prova på är att passa på att äta riktig skärgårdsmat på ett flertal restauranger på öarna! Det finns några bra tips när det kommer till de bästa krogarna att äta på i Stockholms skärgård som dessutom bjuder på en härlig utsikt över vattnet medan man avnjuter allt från klassiska fiskrätter till grillat eller annat gott.