Astrid Lindgrens Värld

Om du vill upptäcka en nöjespark för de allra minsta i familjen, då får du inte missa Astrid Lindgrens Värld. Denna teaterpark håller öppet under sommaren och här kan du möta många av Astrid Lindgrens karaktärer. Lokaltidningen Vimmerby Tidning skriver ofta om parken.

Teatrar av alla sagor

Om dina barn är stora fan av Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga eller Madicken är det alltså hit ni ska bege er. Parken har mängder av teatrar under dagen med duktiga skådespelare. Därmed bjuds alla barn och vuxna in i sagornas värld.

Det finns riktigt fina scener uppbyggda. Allt från Emils hus i Lönneberga till Pippis Villa Villekulla och de tre små husen Södergården, Mellangården och Norrgården från Barnen i Bullerbyn. Efter teatrarnas slut får alla barn givetvis gå in i och utforska husen.

Alla karaktärer spatserar även regelbundet runt i parken för att träffa besökarna. Här har man alltså chansen att stöta på Prussiluskan och Kling och Klang eller vara med på deras allsång.

Lek och skoj

Astrid Lindgrens Värld bjuder bara inte på teatrar. De bjuder även på en tidsenlig miljö för alla sagor. Alla anställda är klädda i tidsenliga kläder för det område de arbetar i. Därför är det verkligen möjligt att leva sig in i sagornas värld under sitt besök här.

Det finns även roliga lekplatser att fördriva tiden på mellan alla teatrar. Vad sägs om att gå på styltor, klättra över broar eller annat roligt.

God husmanskost serveras

På Astrid Lindgrens Värld serveras det barnvänlig mat och det mesta är redig husmanskost. Vad sägs om hemrullade köttbullar, nystekta pannkakor, potatissallad, korv eller raggmunk med fläsk. Det är helt enkelt fokus på hemlagad mat som barn tycker om att äta.

Att Astrid Lindgrens Värld är en park så pass fokuserad på barnens upplevelse, är det som gör den väl värd ett besök.