Kolmården

Kolmården är Nordens största djurpark och dessutom är det här Bamse bor. Med en yta på 1,75 kvadratkilometer är parken hem till riktigt många olika djurarter.

Här kan du på ett säkert sätt uppleva allt vad parken har att bjuda på. Ett rikt djurliv där delfinerna och deras berömda delfinshow ofta är huvudattraktionen.

Världens djur i Sverige

De exotiska delfinerna och deras delfinarium är mycket välbesökt hos Kolmården. En annan populär attraktion är den gondol som tar dig luftburen igenom inhägnaden där bland annat lejonen bor.

I Kolmårdens safaridel bor det allt från giraffer och zebror till noshörningar. Andra djur som bor i parken är björnar, apor, ormar, visenter, älgar och spindlar. Rovdjur blandas med växtätare och årligen föds det 300 ungar i parken. Missa inte de stora elefanterna som är en av höjdpunkterna inne i parken.

Bamse och karuseller

I Kolmården finns det inte bara djur. Här finns Bamses Värld med en teater som lockar små besökare. Kanske är det din tur att krama Bamse och hans vänner eller äta Farmors pannkakor under dagen. Dessutom finns det adrenalinstinna berg- och dalbanor som är roliga för såväl barn som vuxna.