Svemestra

I sommar är det många som kommer att semestra i Sverige. Redan förra året hade svemestring, att semestra i Sverige, fått ett uppsving. Det finns mycket att göra i vårt vackra land.

Svemestra

Uttrycket svemestra myntades för ett par år sedan och handlar om att semestra i Sverige, delvis på grand av miljöskäl. I år blir det att svemestra på grund av coronapandemin. Med tanke på hur mycket det finns att se och uppleva i Sverige är det konstigt att det ens behövs ett begrepp. Det positiva med att svemestra är att det är bra för klimatet och för de lokala turistföretagen. Om du har ett turistföretag så har pandemin troligtvis ställt till det för dig. Men då de flesta svenskar kommer att turista i hemlandet, så kan den på både kort och lång sikt vara en hjälp för dig. Behöver du som företagare företagskredit nu, så kan du vända dig till Capcito. Våga satsa, och du kan rida igenom stormen, eller coronapandemin.

Vår natur

Natur och vidder är lite av ett signum för Sverige. Vi kan åka över hela landet, stanna vid en vacker fors, övernatta och sedan dra vidare. Om du vill uppleva natur kan du antingen välja en särskild naturtyp, som fjällen eller skärgården, eller så tar du bara bilen och åker iväg. Naturligtvis ska du hålla dig till de rekommendationer som myndigheterna ger. Oavsett var du bor i landet finns det också nationalparker. Sammanlagt finns det 30 nationalparker I Sverige. Kronprinsessan Viktoria har ett mål att vandra i samtliga nationalparker – ett bra mål att ta efter. Börja med den närmast ditt hem.

Städer

I Sverige finns förvisso inte lika många stora städer som i andra länder, men alla har sin charm. Det finns också en mängd mindre ställen att besöka, som Gränna, Vimmerby, Luleå eller varför inte Sigtuna. Det finns små pärlor med gammal bebyggelse och mysiga kaféer att upptäcka i alla landskap.