Skidbackar du inte får missa

Att åka iväg till en skidort är något som är populärt på vintern. Bland Sveriges höga berg kan du njuta av allt från längdskidåkning och utförsåkning till bowling, spa och andra roliga aktiviteter. De skidorter som finns är välutvecklade och bjuder på en hel del skoj, båda i skidbackarna och utanför. Tidningar som Aftonbladet brukar inför vintern tipsa om de bästa skidorterna.

Sälen

I Sälen finns några av de absolut populäraste skidanläggningarna i landet. Här kan du bland annat åka skidor i Lindvallen, Högfjället, Hundfjället och Tandådalen. Med ett liftkort finns det många backar att utforska och medan vissa passar bättre för avancerade skidåkare så är den genomsnittliga backen perfekt för barnfamiljer.

Med 100 nedfarter i alla väderstreck finns det alltid backar som är fina, även om det är busväder. Dessutom kan du åka skidor i Sälen under många, långa månader då de har ett välutvecklat snösystem.

På Sälens skidanläggningar finns dock inte bara skidåkning. Här finner du även ett femtiotal restauranger för alla smaker, roliga äventyrsområden, maskotar och skidskolor.

Åre

En av de populäraste skidorterna i landet är Åre. Denna vackra fjällby är kul att besöka på såväl sommaren som vintern då det alltid finns aktiviteter att göra. På vintern däremot finns det riktigt schyssta backar som står sig bra i internationell jämförelse.

Kanske är det Åres vackra fjällvyer eller den pulserande storstadskänslan som gör platsen så populär. Här kan du njuta av skidåkning samtidigt som du har storstadsfaciliteter som högklassiga restauranger och nattklubbar att njuta av. Åreskutan är hög och här kan du ta en kabinbana eller gondol upp till toppen för att sedan susa ner på skidor.

Vemdalen

Vemdalen i Härjedalen är en annan skidanläggning som är populär bland svenska besökare. Om du vill åka skidor nerför riktiga berg med vackra vyer, då är Vemdalen ett bra val. Det finns tre olika skidområden att välja mellan. Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna.

Den högsta fallhöjden är 360 meter i Vemdalsskalet och här finns 21 olika nedfarter att välja mellan. Alla är jämnt fördelade på de fyra olika svårighetsgraderna.

Idre Fjäll

En annan skidanläggning som är populär, speciellt bland barnfamiljer,

är Idre Fjäll. Skidåkningen utförs på Gränjåsvålen som är 890 meter över havet. På Idre Fjäll har du hela 40 nedfarter att välja mellan och 26 liftar att åka upp i. Kanske vågar du slänga dig utför Chocken, en av Nordens brantaste backar.

Om du tröttnar på att åka utför finns det 86 kilometer längdspår att ta sig fram i. Dessutom kan du ge dig ut och leta reda på Idre Fjälls maskot, renen Aske. Precis som en riktig skidanläggning bör, har Idre Fjäll mängder av aktiviteter att njuta av vid sidan om skidåkningen. Vad sägs om inomhuspool, klättervägg, restauranger, after ski, nattklubb och mycket mer.