Tre tips för en lyckad helg Stockholm

Sverige har en oerhört vacker huvudstad, byggd på gröna öar som sträcker sig ut i Östersjön. Det finns också mycket att se och uppleva i Stockholm. Här kommer tre tips för en lyckad helg i Stockholm.

Stockholm

Det finns något för alla i Stockholm, både barnvänliga upplevelse, ett bra nattliv och många sevärdheter. Du tar dig enkelt runt i stan genom att gå, åka buss, tunnelbana och spårvagn. Mellan Slussen och Djurgården, till Gröna Lund och Skansen, kan du också åka båt. Stockholm är både grönt och blått: många parker och träd, omringat av vatten.

Stockholm är både ett populärt ställe att åka till som turist, men också en stad dit många svenskar flyttar. Om du åker till Stockholm för en helg för att du egentligen drömmer om att bo där, så kan du börja med att leta jobb hos The Place. Passar både dig som söker jobb och bemanning i Stockholm – ett bra ställe för att komma in på arbetsmarknaden eller för att hitta rätt person till ditt företag. Att åka till Stockholm för ett par dagar, känna in atmosfären och titta på olika områden att bo i är ett bra sätt börja ett liv i storstan.

# Museum

Det finns många museum att besöka i Stockholm, både små och stora och så några klassiker. Om du ännu inte besökt Vasamuseet på Djurgården, eller om det har gått ett par år, är det nästan ett måste. Vasamuseet är ett ställe som fungerar för alla: från femåringar, tonåringar, förälskade par och pensionärer. I närheten av Vasamuseet ligger Skansen – vilket också passa alla. Om du är i Stockholm en tisdag under sommaren kan du passa på att vara med i publiken på “Allsång på Skansen” – definitivt ett minne för livet. Skansen är primärt ett utomhusmuseum, där du både kan titta på djur, men också äldre byggnader och glasmästeri. Det är ett skönt ställe att tillbringa en dag på, genom att bara gå omkring, titta på djuren och äta något gott. Ett annat klassiskt museum är Medeltidmuseet. Det ligger på Helgeandsholmen, på samma ö som Sveriges Riksdag och precis bredvid slottet. Det är ett stort museum i ett mindre format: på en till två timmar hinner du gå igenom museet samtidigt som du ändå lärt dig mycket.

# Stockholms skärgård

Stockholms skärgård börjar ju egentligen inne i stan då staden i sig består av öar. Men du kan också ta en båttur ut i skärgården och verkligen se det svenska öriket. Det går båtar från innerstan som tar dig ut på turer, både för att bli avsläppt på öar men också för att bara åka på en båttur med mat.

# Fika

Vad vore Sverige utan fika? Det skulle stanna. Det finns många mysiga kaféer över hela stan, men särskilt i Gamla Stan. Att sitta på ett kafé i Gamla Stan en varm junikväll är något särskilt. Du hittar både små och stora kaféer, vissa nya, andra gamla anrika ställen med flera hundra år på nacken. Vi har mycket att vara stolta över i Sverige, bland annat vår vackra huvudstad.