Svenska hus och arkitektur

Svensk arkitektur är unik med sin enkla, stilrena och funktionella design. Allt fler människor efterfrågar arkitektritade hus i svensk design. Det finns vissa detaljer som göra husen typiskt svenska. Här kan du läsa mer om dessa.

Vackra dörrar och fönster

Dörrar och fönster har alltid varit viktiga i svensk arkitektur eftersom de stänger ute den svenska kylan. En ytterdörrar håller värmen inomhus och är vackert dekorativ. Typiskt för klassiska svenska hus är att detaljerna andas kvalitet, stilrenhet och känsla. Hos Buildor hittar du klassiska dörrar för både inomhus- och utomhusbruk. Här hittar du även dörrhandtag och fönster. Fönsterna är minst lika viktiga som dörrarna i svensk arkitektur. Eftersom Sverige är ett relativt mörkt land på vintern är det vanligt att välja stora fönster som öppnar upp hemmet och tillför ljus och släpper in frisk luft. Självklart måste de vara av hög kvalitet för att stänga ute kylan när det är kallt utomhus. Spröjsade fönster är vanliga i svensk arkitektur.

Veranda & trädetaljer

Typiskt för många svenska hus är att ha en veranda i trä. Även andra trädetaljer, till exempel i köket, ger en hemtrevlig känsla. Svenskt trä är ett miljömässigt bra och naturligt material som kan användas till mycket i hemmet.

Stort kök

De klassiska svenska husen har ofta generösa kök med plats för matbord. Detta gör köket till ett av de viktigaste rummen i bostaden. I köket är det särskilt viktigt med bra fönster som ger ljusinsläpp och frisk luft.